Úvod / Banánová roláda

Banánová roláda

Čo potrebujeme:
Cesto:
250 g práškového cukru
200 g polohrubej výberovej múky
7 vajec

Plnka:
1 plechovka sladeného konzervovaného mlieka
250 g masla
2 banány
2 pomaranče, alebo mandarínky
ríbezlový lekvár

Postup:
Zatvorenú plechovku mlieka varíme 90 minút ponorenú do vriacej vody. Potom ju vyberieme a necháme ju vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na väčší plech vyložený mastným papierom. Po upečení stredne vyhriatej rúre plát cesta vyklopíme na čistý obrúsok, papier stiahneme a pomocou obrúsku cesto zdvihneme. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne doň dôkladne zapracujeme vychladnuté konzervované mlieko. Zvinutý plát cesta opatrne rozbalíme. Vnútorný okraj potrieme lekvárom a na celú plochu cesta rozotrieme plnku. Časť plnky si necháme na vrch rolády. Na plnku uložíme banány a z obidvoch strán ich obložíme mesiačikmi pomarančov. Na plnené cesto znova zavinieme a povrch rolády potrieme plnkou. Podľa ľubovôle ozdobíme. Zákusok necháme vychladnúť na chladnom mieste.  

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 hlasov
pridal: ----- | komentárov 0 | 2009-02-23

Podobné recepty:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bananovy kolac

Komentáre k receptu: