Úvod / Čokoládová parížska torta

Čokoládová parížska torta

Čo potrebujeme:
4 vajcia
4 PL polohrubej múky
4 PL práškového cukru
1 prášok do pečiva
2x vanilkový cukor
2 PL kakaa
2 sladké smotany
pikantný džem (malinový, ríbezľový, jahodový)
čokoládu na varenie 200 g
tuk a múku na vymastenie formy

Postup:
Vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista, zvlášť vyšľaháme bielka na tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli aby boli tuhé). Do vyšľahaných žĺtok pridáme múku s práškom do pečiva a zapracujeme sneh z bielkov, nakoniec pridáme 2 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej formy dáme cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre, na cca 180 °C cca 15 min. Krém si pripravíme nasledovne: 1 sladkú smotanu zohrejeme (pozor aby nevrela) a nalámeme do nej 100 g čokolády na varenie, miešame kým sa nerozpustí, necháme schladiť (najlepšie cez noc, ale stačí aj 2-3 hodinky v chladničke). Korpus prepolíme, natrieme pikantným džemom (malinový, ríbezľový, jahodový), natrieme čokoládovou šľahačkou, ktorú vyšľaháme bez pridania cukru, dáme druhú časť korpusu a natrieme vyšľahanou bielou šlahačkou (ochutíme ju vanilkovým cukrom). Navrch použijeme zvyšok čokolády na varenie, ktorú, môžeme nastrúhať alebo na stuhnutú tortu dať ako čokoládovú polevu. TIP: Bielu šľahačku môžeme nahradiť šľahačkou v prášku, lepšie drží tvar.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 hlasov
pridal: ----- | komentárov 0 | 2008-12-20

Komentáre k receptu:
Anketa
Experimentujete v kuchyni?
Počet hlasov:1119

Prihlásenie
Prístupové meno
Heslo
 

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Newsletter
Najhľadanejšie tagy
parizska torta recept cokoladova slahacka mimibazar torty parska ahaka mimibazar parska torta recept parizska torta mimibazar okoldov torta mimibazar rchla torta mimibazar torta s parskym krmom mimibazar malinova torta prava parska torta recept na tortu s parizskym kremom najlepsia parizska torta recept parizska torta recept mimibazar cokoladovy kolac mimibazar

921