Úvod / Čokoládová parížska torta

Čokoládová parížska torta

Čo potrebujeme:
4 vajcia
4 PL polohrubej múky
4 PL práškového cukru
1 prášok do pečiva
2x vanilkový cukor
2 PL kakaa
2 sladké smotany
pikantný džem (malinový, ríbezľový, jahodový)
čokoládu na varenie 200 g
tuk a múku na vymastenie formy

Postup:
Vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do penista, zvlášť vyšľaháme bielka na tuhý sneh (môžeme pridať štipku soli aby boli tuhé). Do vyšľahaných žĺtok pridáme múku s práškom do pečiva a zapracujeme sneh z bielkov, nakoniec pridáme 2 PL kakaa. Do vymastenej a múkou vysypanej formy dáme cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre, na cca 180 °C cca 15 min. Krém si pripravíme nasledovne: 1 sladkú smotanu zohrejeme (pozor aby nevrela) a nalámeme do nej 100 g čokolády na varenie, miešame kým sa nerozpustí, necháme schladiť (najlepšie cez noc, ale stačí aj 2-3 hodinky v chladničke). Korpus prepolíme, natrieme pikantným džemom (malinový, ríbezľový, jahodový), natrieme čokoládovou šľahačkou, ktorú vyšľaháme bez pridania cukru, dáme druhú časť korpusu a natrieme vyšľahanou bielou šlahačkou (ochutíme ju vanilkovým cukrom). Navrch použijeme zvyšok čokolády na varenie, ktorú, môžeme nastrúhať alebo na stuhnutú tortu dať ako čokoládovú polevu. TIP: Bielu šľahačku môžeme nahradiť šľahačkou v prášku, lepšie drží tvar.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 hlasov
pridal: ----- | komentárov 0 | 2008-12-20

Komentáre k receptu:
Anketa
Experimentujete v kuchyni?
Počet hlasov:1162

Prihlásenie
Prístupové meno
Heslo
 

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Newsletter
Najhľadanejšie tagy
parizska torta parizska torta recept pariska torta parska torta recepty na parizsku tortu parska torta video okoldov torta mimibazar okoldov korpus mimibazar parizska torka cokoladovy zakusok mimibazar

921