Úvod / Lasagne s mletým mäsom

Lasagne s mletým mäsom

Čo potrebujeme:
pol kg mletého bravčového mäsa
1 PL paradajkového pretlaku
bujónová kocka
10 plátkov lasagní
200 g strúhaného syra
hladká múka
mlieko
maslo
cibuľa
cesnak
olej
soľ, čierne mleté korenie

Postup:
Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme cesnak, mleté mäso, soľ, korenie, podlejeme vývarom z bujónu a dusíme asi 10 minút. Smotanu osobitne ohrejeme a vlejeme do mäsa. Múku opražíme na masle, zalejeme mliekom a za stáleho miešania uvaríme bešamel. Keď je hotový, osolíme ho a okoreníme. Rúru vyhrejeme na približne 200 stupňov. Do vymastenej formy uložíme nepredvarené lasagne, mäso, bešamel a nastrúhaný syr. Takto niekoľkokrát vrstvíme a dáme zapiecť.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 hlasy
pridal: ----- | komentárov 0 | 2009-04-08

Komentáre k receptu:
Anketa
Experimentujete v kuchyni?
Počet hlasov:1142

Prihlásenie
Prístupové meno
Heslo
 

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Newsletter
Najhľadanejšie tagy
lasagne s mletym masom lasagne s bravcovym masom plnka do lasagne

921