Úvod / Obrátený koláč

Obrátený koláč

Čo potrebujeme:
1 kg jemne kyslých tvrdých jabĺk
100 g prášk.cukru
50 g hrozienok

Cesto:
1 vajce
250 g hladkej múky
125 g masla
štipku soli
maslo na vytretie formy

Postup:
Do preosiatej múky dáme soľ, nakrájané studené maslo a vajce. Rýchlo spracujeme rukami, vypracujeme cesto a hotové zabalíme do fólie. Odložíme do chladničky na hodinu. Jablká ošúpeme, nakrájame na osminy a zbavíme jadierok. Formu vytrieme maslom, vysypeme cukrom a vyložíme jablkami a hrozienkami. Formu vložíme do rúry a jablká pri nižšej teplote 10 až 15 min zapekáme, aby cukor a šťava z jabĺk začali karamelizovať. Cesto necháme trochu zmäknúť a rozváľkame do tvaru formy. Jablká vo forme prekryjeme cestom, dobre ho pritlačíme a formou opäť vložíme do rúry. Pečieme pri 180 C približne 20 až 25 min dozlata. Hotový koláč necháme aspoň štvrť hodiny chladnúť, prikryjeme tanierom a vyklopíme.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 hlasov
pridal: ----- | komentárov 0 | 2009-03-23

Komentáre k receptu:
Anketa
Experimentujete v kuchyni?
Počet hlasov:1142

Prihlásenie
Prístupové meno
Heslo
 

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Newsletter

921