Úvod / Ryžový nákyp s marhuľami

Ryžový nákyp s marhuľami

Čo potrebujeme:
150 g ryže
8 dl mlieka
130 g masla
60 g práškového cukru
3 vajcia
citrónová kôra
piškótové omrvinky
500 g marhúľ
40 g ríbezľového džemu
1 vanilkový cukor
soľ

Postup:
Prebratú a umytú ryžu uvaríme v mlieku s troškou soli a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame, postupne pridáme cukro, žĺtky, citrónovú kôru a vychladnutú ryžu. Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a trochu cukru. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme piškótovými omrvinkami, na dno nádoby rozotrieme tretinu upravenej ryže, poukladáme polovicu rozpolených, umytých a odkôstkovaných marhúľ, zakryjeme druhou tretinou ryže, na ňu rozotrieme ríbezľový džem, poukladáme druhú polovicu marhúľ a nakoniec prikryjeme treťou tretinou ryže. Nákyp pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 50 minút. Keď je upečený, posypeme vanilkovým cukrom a podávame. 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
0 hlasov
pridal: ----- | komentárov 1 | 2009-04-08

Komentáre k receptu:
  • Komentár na ryžovy nákypMartin | 2011-01-22 12:27:00

    Bol vynikajúci. Len sa nedala citrónova kora a namiesto piškót.omrviniek sa dala struhanka.

Kategórie

Anketa
Experimentujete v kuchyni?
Počet hlasov:1152

Prihlásenie
Prístupové meno
Heslo
 

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Newsletter
Najhľadanejšie tagy
najlep ryov nkyp

921